Zumba program | Teretana California Gym Split

Zumba program je primjeren za sve dobne skupine. Kombinacija plesa s vježbama snage djeluje na sve mišićne skupine (ruke, ramena, prsa, noge, stražnjica, trbušna muskulatura i leđa) što utječe na veću potrošnju kalorija te na oblikovanje i jačanje cjelokupne muskulature.Zumba program 1 | Teretana California Gym SplitZumba program trening se ​​sastoji od:

  • zagrijavanja do 15 minuta, koje može biti kao ono u aerobiku ili se već ovdje počnu koristiti osnovni koraci iz plesova (merengue, salsa)
  • slijedi cardio dio od 40 minuta – ovo je i najzabavniji dio treninga jer se prelazi iz pjesme u pjesmu, iz jedne vrste plesa u drugu, a poneke pjesme su i kombinacije više vrsta ritmova pa time i plesova. Time se naizmjenično podiže i spušta intenzitet treninga, a plesni koraci se modificiraju kako bi se u određenim intervalima više opteretilo određene mišićne skupine.
  • nakon glavnog dijela ide cool down (smirivanje intenziteta) pa istezanje ili idu vježbe snage kao i u aerobiku, pa onda istezanje.

Zumba program 2 | Teretana California Gym SplitZumba program preporučujemo svima onima koji su se ulijenili i imaju višak masnog tkiva kojeg se uporno žele riješiti, ali odlasci na razne aerobik ili fitness programe do sada im nisu bili dovoljno motivirajući da bi ostali na treningu, a sobni bicikl im kod kuće služi više kao komad namještaja nego kao sprava za vježbanje.

Na satu Zumba programa stvori se zabavna i vesela atmosfera u kojoj svi uživaju. Trening se odvija tako da vježbači nisu ni svjesni da vježbaju. Na svaku pojedinu pjesmu radi se nekoliko koraka koji se izmjenjuju ovisno o samoj pjesmi, pa vježbači već osjete kad je promjena koraka. Oni koji dolaze duže već znaju i na pojedine pjesme otplesati cijelu kombinaciju i to još i pjevajući.