Bodybuilding program | Teretana California Gym Split

Bodybuilding Teretana California Gym Split 1Bodybuilding – svi krećemo sa treningom od iste osnove, ali zbog toga što imamo različita tijela i mogućnosti u toku treninga svatko za sebe pronađe najbolje vježbe, program treninga i prehrane.

U početku je potrebno dati sebi tri mjeseca treninga da se upozna vlastito tijelo i stave neki ciljevi u njegovom oblikovanju jer u bodybuilding-u ništa ne dolazi brzo.

Postoje velike mišićne grupe (grudi, leđa i noge) i male mišićne grupe (ramena, tricepsi, bicepsi, listovi, trbušnjaci itd.). Vrlo bitno je na svakom treningu raditi jednu veliku mišićnu grupu i to na početku treninga kako bismo kasnije u toku treninga mogli podizati terete većih težina.

BODYBUILDING VJEŽBE

Na početku je važno izgraditi temeljnu mišićnu masu, tj. bazirati se na vježbe koje će velikim mišićnim grupama izgraditi temelj. Nakon ovih vježbi prelazimo na one Bodybuilding Teretana California Gym Split 2koje će oblikovati pojedine mišiće.

Početne vježbe moraju biti tako dizajnirane da imamo jednu osnovnu i jednu do dvije dopunske vježbe po jednoj mišićnoj grupi.

U naprednijem treningu zadržavamo osnovnu vježbu uz različite dopunske varijacije.

Ukupni broj serija koje radimo po mišićnoj grupi ne bi smio prelaziti 10–12 serija: 1-2 serije za zagrijavanje, 4-5 serija za osnovnu grupu i po 3 serije za dodatnu grupu. Trening bi trebao trajati prosječno sat do sat i po. Ako ste početnik preporučujemo Vam da vježbate 2-3 puta tjedno, a za napredni i natjecateljski trening potrebno je vježbati 5 puta tjedno.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BZmhUtU7b7I